Anti-Cellulite massage

Cupping en Cryo massage (ijsmassage)


De meest effectieve behandeling tegen cellullite is een anti-cellulite cupping massage in combinatie met een cryo masage. De cryo massage stimuleert de bloedcirculatie, versnelt het stofwisselingsproces en stimuleert de vetverbranding. Vetophoping en verklevingen worden los gemaakt en het onderhuidse weefsel wordt geactiveerd.als gevolg hiervan worden gifstoffen en vetzuren afgevoerd en het huidbeeld verbetert.

De cryo massage brengt het huidverbeteringsproces van binnenuit op gang, waardoor hardnekkige cellulite bestreden wordt, en na verloop van een combinatiekuur ook langer weg blijft. Voor een optimaal resultaat adviseer ik de cryo massage met de cupping massage.


Wat is cellulite?

Cellulite zijn de ontsierende vervelende putjes, bobbeltjes in billen, armen, buik of benen, men noemt dit ook wel sinaasappelhuid.

Cellulitis is eigenlijk een chronische ontsteking aan het bindweefsel.

Er zijn 4 oorzaken van cellulite. Het kan best zijn dat je ze niet alle vier hebt.

1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie met daarmee gepaard gaande vochtophopingen.

2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen.

3. Verklevingen van huidlagen.

4. Verslapping van de huid.


1. Stagnering van de bloed en lymfecirculatie;

Bij slechte doorbloeding ontstaan op diverse plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven afvalstoffen te lang zitten, ze kunnen een dikke brij vormen, met gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten.

Het is moeilijk om de lymfe te activeren. Het lymfestelsel wordt aangestuurd door hormonen. Bij verstoorde hormoonbalans houdt het lichaam vocht vast. Bijv. bij de anticonceptiepil.


2. Verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen;

Wanneer de vetcellen overvol raken door een verstoorde bloed en lymfecirculatie, worden de afvalstoffen niet goed afgevoerd en blijven tussen de vetcellen hangen. Het intercellulaire vocht hoopt zich op en wordt vervolgens een slijmerige drap die de vetcellen aan elkaar doet plakken. De vetcellen vormen knobbeltjes. De vetcellen liggen naast elkaar en vormen een soort druiventrosjes. Doordat de vetcellen groeien hebben ze meer ruimte nodig waardoor de huid naar buiten wordt gedrukt. De druiventrosjes worden steeds groter en vormen na enige tijd eilandjes. Naarmate de cellen voller raken, worden ze ook onregelmatiger van aanzien. De bloedvaten en zenuweindjes, gelegen in de middelste en onderste huidlaag worden afgekneld vandaar dat cellulite ook pijnlijk kan aanvoelen.


3. Verklevingen van huidlagen;

We spreken van verklevingen als de opperhuid, lederhuid en onderhuid aan elkaar geplakt zijn. Daarbij is de vetlaag, gelegen in de onderhuid, ook nog eens verkleefd met de spieren. Daardoor doet beweging pijn. Pijn bij aanraking wordt veroorzaakt door zenuwcellen die afgekneld worden. Verklevingen komen vooral voor op de billen, de heupen en de dijen.

Vooral bij een verkleving in combinatie met harde samenklontering van vetcellen voelt de huid heel vast aan. Belangrijk om de verklevingen van elkaar los te maken.


4. Verslapping van de huid;

Verslapping kan aangeboren zijn, een losse huidstructuur, het hangt. Het kan ook komen door leefwijze, zwangerschap etc. Een ernstig verslapte huid is dikwijls niet meer te herstellen.


De buik wordt in deze massage ook meegenomen.

De buik is de bibliotheek van je emoties, je darmen wordt ook wel gezegd dat dit je tweede hersenen zijn die alles opslaat. Veel organen zijn ook verbonden met dit gebied. Spanning en stress hebben de neiging om in de buik op te slaan. Daarom is ademhaling ook heel belangrijk. Het masseren met de cups op de buik geeft verlichting, ontspanning en evt. betere stoelgang.


De body cup massage in samenwerking met de cryo massage levert ongelooflijke resultaten. Door het creëren van zuigende werking met de cups aan de huidoppervlakte  en negatieve druk wekt de massage het afvoeren van overtollig vocht en afvalstoffen op, het maakt verklevingen los, lift het bindweefsel en brengt de bloedtoevoer naar stagnerende spieren en huid. De therapeutische gevolgen van de cupping kunnen zijn:

* het verminderen van obstipatie

* activeren van de (huid)stofwisseling

* het verbeteren van de elasticiteit van de huid

* blokkades worden opgeheven

* gifstoffen en afvalstoffen worden afgevoerd

* het verbetert de spierspanning

* helpt vet en vochtophoping te verminderen

* het ioniseert de huid waardoor strakkere contouren ontstaan 

* het stimuleert de lymfe- en bloedcirculatie


De Cryo behandeling verbetert de algemene conditie van de huid door de zuurstof- en voedingsstof toevoer naar de huid te verhogen. In de huid opgeslagen toxines worden afgebroken en weggespoeld. De intense kou activeert de collageen productie in de diepere lagen van de huid, waardoor je huid stevig en strak blijft.