Detox massage / Anti-Cellulite massageCellulite is een normaal verschijnsel en wordt ook wel sinaasappelhuid genoemd. Bij ongeveer 90% van de vrouwen komt dit in meer of mindere mate voor.

Cellulite is een verstoring in het onderhuidse bindweefsel door vet- en vochtophoping. Deze verstoring kan beïnvloed worden door erfelijkheid, hormonen, stress, leeftijd, maar ook door te weinig lichamelijke beweging, voeding en milieufactoren.

Honingmassage is een van de beste hulpmiddelen bij cellulite.


Honing wordt al eeuwen in de natuurgeneeskunde gebruikt vanwege zijn antibacteriële werking, stimulatie weefselgroei, wondgenezing, littekenbehandeling en voedende werking. 

Honing bevat diverse natuurlijke suikers, enzymen, mineralen en sporenelementen die de huid vernieuwen en voeden om haar weer glad te maken.


Een honingmassage is een effectieve methode voor huidverbetering, anit-cellulite behandeling en ontgiften. Honingmassage werkt als een natuurlijke peeling en draineert, verzorgt, verzacht en verstevigd de huid. Een honingmassage verbeterd het herstel van spieren en geeft na afloop een heerlijk ontspannen gevoel.


De behandeling start met verwarmde honing, die wordt door middel van effleurages op de huid van benen en eventueel billen aangebracht totdat de honing kleverig wordt. Met speciale technieken wordt er verder gemasseerd. Door de kleefkracht van de honing wordt de huid steeds een stukje opgetild en weer losgelaten, dit stimuleert de bloedcirculatie sterk. Voor extra werking wordt er aan de honing enkele druppels essentiële oliën toegevoegd. 

Vervolgens worden de benen nog licht gemasseerd om de huid te kalmeren met een olie die tevens een detox werking hebben.


Hoe krijg ik het beste resultaat?

Het beste resultaat verkrijg je door de eerste acht massages binnen vier weken in te plannen. De volgende twee behandelingen in de daaropvolgende twee weken.

De huid wordt strakker en voelt elastischer aan, de cellulitis wordt minder. 

Om een blijvend effect te behouden is het goed deze massagekuur regelmatig te herhalen.


In mijn praktijk werk ik uitsluitend met biologische producten.