Biologische producten met eko keurmerk

In mijn praktijk maak ik gebruik van aromatherapie, . Deze producten, die zoveel mogelijk biologisch en met EKO keurmerk zijn geproduceerd, bieden een gezond alternatief voor traditionele, vaak schadelijke producten. Uiteraard zijn alle producten op mensen getest maar NIET op dieren!

Dit ‘natuurlijke doel’ is in het evenwicht tussen lichaam, geest en ziel.        

Bij aromatherapeutische massage wordt meestal gedacht aan een lekkere ontspannende massage waarbij je een bepaalde geur gebruikt om een bepaald effect te bewerkstellingen. Dit is natuurlijk ook zo, maar er is meer….

Ten eerste hebben essentiële oliën niet alleen werking op de psyche, maar ook op de huid. Ze kunnen zelfs door de huid in de bloedbaan terecht komen waardoor er therapeutische effecten kunnen ontstaan zoals ontkramping, ontspanning, afvalstoffenverwijdering etc.. Daarnaast is het zo dat aromatherapeutische massageolie altijd een basis heeft van 100% natuurlijke koudgeperste vette plantoliën. En vette plantoliën zijn meer dan alleen een tussenstof…


Verder zijn oliën en vetten belangrijke bestanddelen van celwanden en intracellulaire celmembranen. Goede vetzuren in onze huid worden aangevuld door gebruik van plantaardige vette oliën. Daarom is het belangrijk goede oliën in massage te gebruiken.  Hoe meer de cellen in de huid gevoed worden door goede plantaardige oliën, des te meer zal de huid vocht vasthouden en uitdroging voorkomen. Zodra er tekorten ontstaan, kunnen celmembranen beschadigd worden en gaan ‘lekken’. Ook kunnen vrije radicalen hun kans grijpen en cellen beschadigen. Vette plantoliën zitten vol met vitamine E en essentiële vetzuren die belangrijk zijn in de dagelijkse huidverzorging. Zij zorgen voor het transport van zuurstof en de heling van de beschadigde huid. Ze verzachten rimpels en littekens en het zijn anti-oxidanten (vrije radicaalvervangers). Deze vitaminen worden echter niet door ons lichaam aangemaakt, maar zijn wel van essentieel belang. Het is dus noodzakelijk om aan de lichamelijke behoefte van deze vitaminen te voldoen.

Vette plantoliën hebben ook therapeutische waarde bij huidproblemen, o.a. droge huid, eczeem en psoriasis. Ze leiden niet of nauwelijks tot irritatie, sensitisatie en neigen niet naar de vorming van comedonen. Zowel inwendig als uitwendig kunnen deze vette oliën een bijdrage leveren aan een goede gezondheid en een gezonde huid. Daarnaast is vette plantolie  een zeer goede drager om essentiële olie in de huid te loodsen.

Ik kan aromatherapie massage ook therapeutisch inzetten op specifieke klachten of voor een algehele verbetering van de gezondheid door het toevoegen essentiële oliën. Elke essentiële olie heeft zijn of haar eigen werking, zowel op de huid als op de psyche. Zo werkt sinaasappel op de huid rimpelvervagend en celverjongend terwijl deze op de psyche opvrolijkend en ontspannend werkt. Een combinatie van essentiële oliën worden ook door de huid opgenomen waardoor ze hun werk kunnen doen en zo ingezet kunnen worden op specifieke lichamelijke klachten zoals huidproblemen, maar ook spier- en pijnklachten.