Hamam


De Hamam (ook wel Hammam) vindt zijn oorsprong in centraal Azië waar het naast een reinigende ook een sociale functie heeft gehad. Het traditionele Hamam ritueel is al 800 jaar oud. Enkele jaren geleden deed de hamam haar intrede in het westen. Steeds meer mensen gingen op vakantie naar het Midden-Oosten en kwamen daar in aanraking met de bijzondere badhuizen. Hierdoor werd de interesse naar de hamam steeds groter.


Een hamam behandeling neem je waar met al je zintuigen en is opgebouwd uit verschillende rituelen welke in het teken staan van warmte, reiniging en ontspanning. 


Om zoveel mogelijk de Hamam-cultuur te respecteren maak ik gebruik van de originele Turkse producten.


U gaat u op een verwarmde massagetafel liggen en uw lichaam wordt afgedekt met een katoenen doek (pestemal) 

Vervolgens open ik de poriën van uw lichaam door middel van warme kompres doeken.  

Ik scrub uw lichaam met een scrubhandschoen (kese) om de dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding op gang te brengen.


Na het scrubben krijgt u een kopuk massage met zeep, op basis van olijfolie, wat in een katoenen zak (Torba) wordt gedaan. Door combinatie van water en lucht ontstaan er zeepvlokken die met de Torba over uw lichaam verdeeld worden. Het zeep wordt door lange halen en zachte knedingen licht ingemasseerd. 


Vervolgens krijgt u een ontspannende massage met verwarmde amandelolie. 

Doordat de huid goed gereinigd is wordt de olie goed opgenomen en de huid gevoed. 

Het brengt je lichaam in opperste staat van ontspanning!*Tijdens deze behandeling kan de onderbroek nat worden.  Denk er aan om extra ondergoed mee te nemen,

tenzij u het  geen probleem vindt om de behandeling geheel ontkleed te ondergaan.