Integrale massage therapie


Integraal wil zeggen dat de mens één geheel is; je lichaam, je denken en je gevoel. Je denken en voelen laten via je lichaam weten dat er een onbalans plaats vindt met als gevolg dat het lichaam een „klacht” ervaart of een bepaald gedrag vertoont. Ik kijk dus niet alleen naar de klacht maar veel meer naar de oorsprong. 


Integrale massagetherapie is een begeleidingsvorm die via gesprek, massage, voelen en beleven worden aangepakt.

Wat zou er gebeurd kunnen zijn waardoor het lichaam zich zo voelt zoals het nu voelt? En hoe komt het weer in balans?


Via integrale massagetherapie is het mogelijk om zelf met de blokkades in je lijf aan het werk te gaan. De massages en behandelingen die ik toepas (Westerse en Oosterse massage technieken) zijn allemaal afgestemd op de energie, de spierspanningen en de eventuele blokkades. 


Via de massage word je bewust van je eigen lichaam en zal je gaan voelen dat er van alles in je lichaam gebeurt tijdens de massage. 

Soms zijn de blokkades puur fysiek en worden spierspanningen los gemasseerd. Soms zitten de blokkades dieper en spelen emoties daarbij een rol. 

Het kan confronterend zijn om je eigen blokkades te voelen en te beleven maar vaak is het bevrijdend om datgene wat de belemmering vormt, los te kunnen laten.


Bij een eerste bezoek beginnen we met een intake, daarna kijken we naar welke massage het beste bij u past. De behandeling sluiten we af met een kort nagesprek. Vervolgens zal ik, indien wenselijk, een behandelplan voor je opstellen.